top of page

Danskernes podcastvaner i 2022

06. december 2022

Udbuddet af lydindhold vokser, og podcast vinder stadig større og større indpas hos danskerne - særligt blandt den yngre del af befolkningen. På tværs af alle aldersgrupper er godt hver tredje dansker hoppet med på podcastbølgen. Helt præcist lytter 35% til podcast hver uge.

Når det kommer til hvilke emner, danskerne lytter til, er der en jævn fordeling blandt de forskellige aldersgrupper. Der lyttes lige meget til livsstilsemner som til nyheder og politik. Der ses dog et aldersskel, hvor yngre lyttere udviser større interesse for kategorien “samtiden”, som dækker over true crime og sociale problemstillinger. De øvrige aldersgrupper er særligt interesserede i kategorien “specialiserede emner”, som rummer podcasts om videnskab, tech og medier.


Hvad er det, som podcasten kan?

Podcast er let tilgængeligt, og du kan have den med på farten. Derudover findes der meget kvalitetsindhold, som er gratis. 66% lytter til podcast udenfor hjemmet.

I alt lytter danskerne i gennemsnit til podcast i 2 timer og 45 minutter om ugen. Podcasten skaber rum for fordybelse såvel som fornøjelse. Dette afspejles i især samtalepodcastens popularitet. Her er der både mulighed for at fordybe sig i interessante emner såvel som at blive underholdt af velkendte stemmer. Podcasten er et frit format, hvor der er plads til at tale om stort og småt. Der er noget til enhver smag. Derfor rammer mediet så bredt, som det gør.


Det bliver spændende at følge med i podcastmediets fortsatte udvikling i 2023.bottom of page